Om portalen – opbygning

Dansksangdigital.dk er opbygget ud fra princippet om kortest mulig vej til det indhold, du skal anvende i din undervisning. Portalen har fem menuknapper, der alle leder dig direkte videre til det, du skal bruge: Hjem, Forløb, Aktiviteter, Sangbank og Lærer. Vi har gjort vores yderste for, at du ikke skal bruge unødvendige klik med musen i din vej rundt på portalen. 


Hjem 
Ved at klikke på Hjem får du hurtigt overblik over de nyeste tilføjelser til portalen. Derudover finder du særlige forløb, aktiviteter og sange fra sangbanken, som er højaktuelle lige nu. Der udgives løbende nyt indhold til portalen. I øjeblikket udvikler vi fx mere end 25 forløb om året, og utallige aktiviteter og nye sange i sangbanken. 

Forløb 
På forløbssiden finder du et overblik over alle de forløb, som portalen indeholder. Et forløb er en længerevarende periode, hvor I fx arbejder med et emne i længere tid. Et forløb strækker sig typisk over 2-6 ugers undervisning. Forløbene kan sorteres ud fra trinforløbene og målene i Fælles Mål. Klik på det trinforløb, som passer til din klasse, eller det mål du vil arbejde med. 

Aktiviteter 
Under aktiviteter finder du alle de enkeltstående aktiviteter, som portalen indeholder. En aktivitet anvendes ofte, hvor der er plads i årsplanen, fx på grund af omlagte dage, ferie eller vikartimer. En aktivitet har typisk en varighed på 20-60 minutter. Aktiviteterne kan sorteres ud fra trinforløb (klassetrin) samt færdigheds- og vidensområder i Fælles Mål. Hvis man fx ønsker at arbejde med ’Spil’ i 5.-6. klasse, kan der foretages en krydssøgning ved at sætte kryds i både ’Målgrupper’ og ’Fælles Mål’. Aktiviteterne kan naturligvis også danne grundlag for udvikling af egne undervisningsforløb. 

Sangbank 
I vores sangbank finder du en lang række af sange, der kan anvendes til brug i undervisningen, morgensamlinger, møder eller andet. Alle sange er forsynet med sangtekst, noder og becifring samt audiofiler og ’syng med’-videoer med tekst og akkompagnement. Det er muligt at downloade tekst og noder under hensyntagen til Copydans bestemmelser. 

 


Lærer 
På lærersiden finder du alle de oplysninger, du skal bruge om portalen, herunder tankerne bag, pris, ophavsret, kontaktinfo og meget mere.